Przejdź do treści
Omegle » Oświadczenie o ochronie prywatności Omegle

Oświadczenie o ochronie prywatności Omegle

Niniejsza Informacja o ochronie prywatności opisuje praktyki w zakresie ochrony prywatności stosowane przez Omegle.com LLC ("Omegle") i ma zastosowanie do wszystkich odwiedzających witrynę Omegle i użytkowników usługi czatu Omegle ("użytkownik").

Informacje gromadzone przez Omegle

Po zakończeniu czatu Omegle, użytkownik lub inny użytkownik może zdecydować się na zapisanie zawartości tekstowej czatu na serwerach Omegle ("Zapisany dziennik czatu"). Dla każdego zapisanego dziennika czatu generowany jest adres URL. Zapisany dziennik czatu może zawierać dowolną kategorię danych osobowych, które użytkownik zdecydował się udostępnić podczas czatu. Użytkownik i inny użytkownik mogą ujawnić zapisany dziennik czatu lub wszelkie informacje udostępnione podczas czatu. Oprócz zapisanego dziennika czatu, drugi użytkownik może robić zrzuty ekranu lub używać oprogramowania innych firm do transmitowania lub nagrywania czatów. Należy uważać na informacje udostępniane nieznajomym podczas czatu.

Oprócz wszelkich informacji zawartych w zapisanym dzienniku czatu, w ciągu ostatnich dwunastu (12) miesięcy Omegle zebrała następujące kategorie danych osobowych z następujących źródeł i ujawniła je w celach biznesowych następującym stronom trzecim:

KategoriaPrzykładyŹródłoUjawniono z
A. Identyfikatory.Identyfikator online (plik cookie przypisany podczas pierwszego logowania do Omegle); oraz adres protokołu internetowego.TyDostawcom usług, innym użytkownikom, jeśli użytkownik korzysta z usług czatu wideo, i mogą zostać ujawnione organom ścigania.
B. Kategorie danych osobowych wymienione w statucie California Customer Records (Cal. Civ. Code § 1798.80(e)).Nazwa domeny college tylko w przypadku korzystania z trybu college.TyDostawcy usług i inni użytkownicy, jeśli oboje korzystacie z trybu uczelnianego.
C. Cechy klasyfikacji chronionej na mocy prawa kalifornijskiego lub federalnego.BRAK
D. Informacje handlowe.BRAK
E. Informacje biometryczne.BRAK
F. Internet lub inna podobna aktywność sieciowa.Historia przeglądania, historia wyszukiwania, informacje na temat interakcji konsumenta ze stroną internetową, aplikacją lub reklamą.TyUsługodawcom; i mogą być ujawniane organom ścigania.
G. Dane geolokalizacyjne.Geolokalizacja na poziomie kraju, oparta na adresie IP, jest wykorzystywana do celów bezpieczeństwa i ochrony.TyDostawcy usług.
H. Dane sensoryczne.Wizualne migawki czatów wideo są pobierane do moderacji.TyDostawcy usług, w tym dostawcy usług moderacyjnych; i mogą być ujawniane organom ścigania.
I. Informacje zawodowe lub związane z zatrudnieniem.BRAK
J. Niepubliczne informacje edukacyjne (zgodnie z ustawą Family Educational Rights and Privacy Act (20 U.S.C. Section 1232g, 34 C.F.R. Part 99)).BRAK
K. Wnioski wyciągnięte z innych danych osobowych.BRAK

Czat wideo

Usługa czatu wideo Omegle wymaga bezpośredniego połączenia między komputerem użytkownika a komputerem innego użytkownika. Aby to zrobić, konieczne jest udostępnienie swojego adresu IP komputerowi drugiego użytkownika, chociaż nie jest on pokazywany drugiemu użytkownikowi przez interfejs Omegle. Jest to niezbędna część funkcjonowania każdego systemu czatu wideo P2P. Jeśli nie czujesz się z tym komfortowo, użyj zamiast tego trybu tekstowego (lub szpiegowskiego).

Pliki cookie

Omegle i jej zewnętrzni dostawcy usług używają plików cookie, tokenów, widżetów lub innych podobnych technologii (zwanych łącznie "plikami cookie") do działania niektórych funkcji usług czatu. Pliki cookie gromadzą dane osobowe w następujący sposób.

Omegle używa pliku cookie ID, aby losowo przypisać przeglądarce urządzenia identyfikator online. Omegle wykorzystuje identyfikator online do celów bezpieczeństwa witryny i usług czatu.

Omegle wykorzystuje pliki cookie zainteresowań, które umożliwiają zapisywanie zainteresowań i preferencji użytkownika podczas korzystania z usług czatu. Gdy użytkownik prosi o rozpoczęcie czatu przy użyciu funkcji wspólnych zainteresowań, informacje z pliku cookie zainteresowań są wysyłane do Omegle i wykorzystywane do zlokalizowania innego użytkownika o pokrywających się zainteresowaniach. Zestaw pasujących zainteresowań między użytkownikiem a innym użytkownikiem zostanie ujawniony obu użytkownikom na początku czatu. Z wyjątkiem zestawu pokrywających się zainteresowań przechwyconych w zapisanym dzienniku czatu, Omegle nie zapisuje informacji z plików cookie zainteresowań i uzyskuje do nich dostęp wyłącznie w celu realizacji żądań czatu przy użyciu funkcji wspólnych zainteresowań.

Omegle wykorzystuje pliki cookie uczelni, które umożliwiają zapisanie preferencji podczas korzystania z trybu uczelnianego i identyfikują nazwę domeny uczelni, jeśli zdecydujesz się korzystać z trybu uczelnianego. Nazwa domeny uczelni użytkownika zostanie ujawniona innemu użytkownikowi na czacie. Z wyjątkiem ujawnienia nazwy domeny uczelni przechwyconej w zapisanym dzienniku czatu, Omegle nie zapisuje informacji z plików cookie uczelni i uzyskuje do nich dostęp wyłącznie w celu spełnienia żądania czatu przy użyciu funkcji trybu uczelni.

Omegle wykorzystuje językowe pliki cookie, które umożliwiają dopasowanie użytkownika do użytkowników o tych samych preferencjach językowych. Omegle nie zapisuje informacji z językowych plików cookie i uzyskuje do nich dostęp wyłącznie w celu dopasowania użytkownika do użytkowników o tych samych preferencjach językowych.

Omegle wykorzystuje plik cookie automatycznego przewijania, który umożliwia zapisanie preferencji użytkownika dotyczących włączenia lub wyłączenia funkcji automatycznego przewijania podczas korzystania z usług czatu wideo. Omegle nie zapisuje informacji z pliku cookie automatycznego przewijania i uzyskuje do nich dostęp wyłącznie w celu spełnienia prośby użytkownika o włączenie lub wyłączenie funkcji automatycznego przewijania podczas korzystania z usług czatu wideo.

Omegle wykorzystuje technologię CAPTCHA do zapobiegania spamowi i blokowania botów w celu ochrony bezpieczeństwa witryny i usług czatu. Więcej informacji o tym, jak technologia CAPTCHA gromadzi i przetwarza informacje, kliknij tutaj.

Omegle korzysta z Tłumacza Google, aby umożliwić tłumaczenie zawartości witryny na różne języki. Więcej informacji na temat gromadzenia i przetwarzania informacji przez Google Translate, kliknij tutaj.

Omegle używa Google Analytics do śledzenia anonimowych informacji statystycznych na temat korzystania z witryny i usług czatu. Omegle wykorzystuje statystyczne informacje o użytkowaniu w celu utrzymania i poprawy bezpieczeństwa, ochrony i funkcjonalności witryny i usług. Więcej informacji na temat gromadzenia i przetwarzania informacji przez Google Analytics, kliknij tutaj.

Użytkownik może korzystać z ustawień przeglądarki, aby zachować kontrolę nad informacjami gromadzonymi za pośrednictwem plików cookie. Jeśli użytkownik zdecyduje się nie akceptować plików cookie, może nie mieć dostępu do wszystkich funkcji dostępnych za pośrednictwem witryny i usług czatu, a niektóre funkcje nie będą działać poprawnie.

Wykorzystanie danych osobowych

Omegle może wykorzystywać lub ujawniać dane osobowe gromadzone przez Omegle do jednego lub większej liczby następujących celów biznesowych:

  • Aby zrealizować lub spełnić powód, dla którego użytkownik podał informacje. Na przykład w celu świadczenia usługi czatu.
  • Aby pomóc w utrzymaniu bezpieczeństwa, ochrony i integralności witryny Omegle i usług czatu. Omegle może na przykład sprawdzać i wykorzystywać informacje w celu ochrony przed spamerami, hakerami i innymi osobami, które stanowią zagrożenie dla witryny i usług; Omegle może udostępniać informacje dostawcom usług moderacji; a Omegle może udostępniać informacje organom ścigania.
  • Ocena i ulepszanie witryny i usług. Omegle może na przykład agregować i/lub usuwać dane umożliwiające identyfikację w celu tworzenia danych statystycznych, takich jak średnia liczba czatów rozpoczętych o różnych porach dnia.
  • Aby monitorować i egzekwować zgodność użytkowników z Omegle wytyczne i zasady. Omegle może na przykład udostępniać informacje swoim dostawcom usług moderacyjnych, korzystać ze zautomatyzowanych systemów w celu sprawdzania informacji pod kątem podejrzanej aktywności oraz udostępniać informacje organom ścigania.
  • Odpowiadanie na żądania organów ścigania i zgodnie z wymogami obowiązującego prawa, nakazu sądowego lub przepisów rządowych.
  • W celu oceny lub przeprowadzenia fuzji, zbycia, restrukturyzacji, reorganizacji, rozwiązania lub innej sprzedaży lub przeniesienia niektórych lub wszystkich aktywów Omegle, niezależnie od tego, czy chodzi o kontynuację działalności, czy też w ramach upadłości, likwidacji lub podobnego postępowania, w którym dane osobowe użytkowników naszej witryny i usług przechowywane przez Omegle znajdują się wśród przenoszonych aktywów.

Omegle nie będzie gromadzić dodatkowych kategorii danych osobowych ani wykorzystywać zgromadzonych danych osobowych do istotnie różnych, niepowiązanych lub niezgodnych celów bez powiadomienia użytkownika.

Udostępnianie danych osobowych

Omegle może ujawnić dane osobowe użytkownika stronie trzeciej w celach biznesowych. Gdy Omegle ujawnia dane osobowe w celach biznesowych, Omegle zawiera umowę, która opisuje cel i wymaga od odbiorcy zarówno zachowania poufności tych danych osobowych, jak i niewykorzystywania ich w żadnym celu poza wykonaniem umowy.

Oprócz dostawców usług wskazanych w sekcji plików cookie powyżej, Omegle korzysta z Linode w zakresie usług hostingowych, AWS w zakresie usług przechowywania zapisanych Chatlogów oraz Cloudflare w zakresie usług sieci dostarczania treści. Kliknij łącze dostawcy usług, aby uzyskać informacje na temat jego usług i praktyk w zakresie prywatności.

Sprzedaż danych osobowych

Omegle nie wymienia danych osobowych użytkowników na pieniądze. Podobnie jak wiele innych witryn, Omegle posiadała przycisk "Lubię to" na Facebooku, wtyczkę "Komentarze" na Facebooku, przycisk "Przypnij" na Pinterest, przycisk "Udostępnij" na Reddit, przycisk "Udostępnij" na VK oraz przycisk "Tweet" na Twitterze. Korzystanie z tych przycisków i wtyczek mogło stanowić "sprzedaż" danych osobowych w rozumieniu CCPA. Przyciski i wtyczki nie są już używane. W zakresie, w jakim korzystanie z tych przycisków i wtyczek stanowiło sprzedaż danych osobowych, w ciągu poprzednich dwunastu (12) miesięcy Omegle korzystała z przycisków i wtyczek, które umożliwiały udostępnianie kategorii danych osobowych w Internecie lub innej podobnej sieci Facebookowi, Pinterestowi, redditowi, VK i Twitterowi.

Prawa i możliwości wyboru

W tej sekcji opisano prawa użytkownika i wyjaśniono, jak z nich korzystać

Dostęp do określonych informacji i prawa do przenoszenia danych

Użytkownik ma prawo zażądać od Omegle ujawnienia określonych informacji na temat gromadzenia i wykorzystywania przez Omegle jego danych osobowych w ciągu ostatnich 12 miesięcy. Po otrzymaniu i potwierdzeniu przez Omegle możliwego do zweryfikowania żądania użytkownika (patrz Wykonywanie praw poniżej), Omegle ujawni użytkownikowi:

  • Kategorie gromadzonych przez nas danych osobowych użytkownika.
  • Kategorie źródeł danych osobowych zebranych na temat użytkownika.
  • Nasz biznesowy lub komercyjny cel gromadzenia tych danych osobowych.
  • Kategorie stron trzecich, którym udostępniamy te dane osobowe.
  • Konkretne dane osobowe, które zebraliśmy na temat użytkownika (zwane również wnioskiem o przeniesienie danych).

Prawa do żądania usunięcia

Użytkownik ma prawo zażądać od Omegle usunięcia wszelkich swoich danych osobowych, które Omegle zebrała od użytkownika i zachowała, z zastrzeżeniem pewnych wyjątków. Po otrzymaniu i potwierdzeniu przez Omegle możliwego do zweryfikowania żądania (patrz Wykonywanie praw poniżej), Omegle usunie (i poleci naszym usługodawcom usunięcie) dane osobowe użytkownika z naszych rejestrów, chyba że ma zastosowanie wyjątek. Omegle nie usuwa danych osobowych w odpowiedzi na wniosek, który został lub może zostać przekazany organom ścigania lub który jest lub może zostać wykorzystany w celu ochrony bezpieczeństwa użytkowników.

Wykonywanie praw

Aby skorzystać z opisanych powyżej praw do dostępu, przenoszenia i usuwania danych, należy przesłać do nas możliwy do zweryfikowania wniosek za pośrednictwem

  • Wysyłając do nas wiadomość e-mail na adres [email protected], w temacie wiadomości wpisując "Omegle-Privacy"; lub
  • Pisanie do nas c/o Northwest Registered Agent LLC, 7901 4th St. N Ste 300, St. Petersburg, FL 33702 USA.

Omegle nie może odpowiedzieć ani udostępnić danych osobowych użytkownika, jeśli Omegle nie może zweryfikować jego tożsamości i uprawnień do złożenia wniosku oraz potwierdzić, że dane osobowe dotyczą użytkownika. Weryfikowalne żądanie musi:

  • Podanie wystarczających informacji, które pozwolą Omegle w uzasadniony sposób zweryfikować, czy użytkownik jest osobą, o której Omegle zebrała dane osobowe, lub jej upoważnionym przedstawicielem.
  • Opisz swoje żądanie wystarczająco szczegółowo, aby Omegle mogło je właściwie zrozumieć, ocenić i odpowiedzieć na nie.

Omegle będzie wykorzystywać dane osobowe podane w możliwym do zweryfikowania wniosku wyłącznie w celu zweryfikowania tożsamości wnioskodawcy lub jego uprawnień do złożenia wniosku.

Niedyskryminacja

Nie będziemy dyskryminować użytkownika za korzystanie z przysługujących mu praw.

Kalifornijskie prawa do prywatności

Kalifornijskie prawo "Shine the Light" (Civil Code Section § 1798.83) zezwala użytkownikom naszej witryny, którzy są mieszkańcami Kalifornii, na żądanie pewnych informacji dotyczących ujawniania przez nas danych osobowych stronom trzecim w celach marketingu bezpośredniego. Aby złożyć taki wniosek, należy wysłać wiadomość e-mail na adres [email protected] z tematem "Omegle-Privacy" lub napisać do nas na adres: c/o Northwest Registered Agent LLC, 7901 4th St. N Ste 300, St. Petersburg, FL 33702 USA.

Powiadomienie dotyczące dzieci

Omegle nie gromadzi świadomie danych osobowych dzieci poniżej 18 roku życia w witrynie lub za pośrednictwem usług czatu. Jeśli masz mniej niż 18 lat, nie podawaj Omegle żadnych danych osobowych. Zachęcamy rodziców i/lub opiekunów prawnych do monitorowania korzystania z Internetu przez ich dzieci i pomocy w ochronie ich prywatności poprzez poinstruowanie ich, aby nigdy nie podawali danych osobowych przez Internet bez zgody rodziców lub opiekunów prawnych. Jeśli masz powody, by sądzić, że dziecko poniżej 18 roku życia przekazało dane osobowe firmie Omegle, skontaktuj się z nami pod adresem [email protected], wpisując "Omegle-Privacy" w temacie wiadomości lub c/o Northwest Registered Agent LLC, 7901 4th St. N Ste 300, St. Petersburg, FL 33702 USA, a firma Omegle dołoży wszelkich starań, aby usunąć takie informacje.

Bezpieczeństwo

Omegle podejmuje uzasadnione środki w celu ochrony ograniczonych danych osobowych przesyłanych do Omegle za pośrednictwem witryny i usług czatu przed utratą, kradzieżą i nieuprawnionym użyciem, ujawnieniem lub modyfikacją. Omegle nie może jednak zagwarantować całkowitego bezpieczeństwa. Żadna internetowa transmisja informacji nie jest w pełni bezpieczna ani wolna od błędów. Należy zachować ostrożność podczas przesyłania informacji online i zachować szczególną ostrożność przy podejmowaniu decyzji o udostępnianiu informacji Omegle lub innemu użytkownikowi.

Linki do innych stron

Niniejsza Informacja o ochronie prywatności dotyczy wyłącznie witryny i usług czatu Omegle. Witryna lub usługi czatu mogą zawierać łącza lub przyciski do witryn lub usług stron trzecich, które nie są własnością ani nie są obsługiwane przez Omegle. Niniejsza Informacja o ochronie prywatności nie ma zastosowania do praktyk w zakresie prywatności tych linków lub przycisków stron trzecich, a Omegle nie zatwierdza ani nie sprawdza takich linków lub przycisków. W przypadku kliknięcia łącza do innej witryny należy skontaktować się bezpośrednio z tą stroną trzecią w celu uzyskania informacji na temat jej praktyk w zakresie prywatności.

Przechowywanie danych

Omegle zazwyczaj przechowuje dane osobowe przez 120 dni. Dane osobowe mogą być jednak przechowywane przez dłuższy okres, jeśli jest to konieczne do realizacji celów określonych w niniejszej Informacji o ochronie prywatności lub jeśli jest to wymagane lub dozwolone przez prawo. Zapisany czat oraz identyfikatory online i adresy IP użytkowników zaangażowanych w zapisany czat są przechowywane przez czas nieokreślony.

Informacja o międzynarodowym transferze danych

Omegle znajduje się w Stanach Zjednoczonych i przetwarza wszystkie informacje w Stanach Zjednoczonych. Jeśli użytkownik znajduje się poza Stanami Zjednoczonymi i korzysta z witryny Omegle lub usług czatu, przekazuje swoje dane do Omegle w Stanach Zjednoczonych.

Zmiany w naszej Polityce prywatności

Omegle zastrzega sobie prawo do zmiany niniejszej Informacji o ochronie prywatności według własnego uznania i w dowolnym momencie. Gdy Omegle wprowadzi zmiany do niniejszej Informacji o ochronie prywatności, Omegle opublikuje zaktualizowaną informację w witrynie wraz z datą aktualizacji. Dalsze korzystanie z witryny Omegle i usług czatu po opublikowaniu zmian oznacza akceptację takich zmian.

Witamy w Omegle. Aplikację Omegle można zainstalować tutaj:

Instalacja
×