Hoppa till innehåll
Omegle » Omegle Sekretessmeddelande

Omegle Sekretessmeddelande

Detta integritetsmeddelande beskriver integritetsrutinerna för Omegle.com LLC ("Omegle") och gäller för alla besökare på Omegles webbplats och användare av Omegles chattjänst ("du").

Information som Omegle samlar in

I slutet av en Omegle-chatt kan du eller den andra användaren välja att spara textinnehållet i chatten på Omegles servrar (en "Sparad chattlogg"). En URL genereras för varje sparad chattlogg. En sparad chattlogg kan innehålla vilken typ av personlig information som helst som du har valt att dela med dig av under chatten. Du och den andra användaren kan lämna ut en sparad chattlogg eller annan information som delats under chatten. Förutom den sparade chattloggen är det möjligt för den andra användaren att ta skärmdumpar eller använda programvara från tredje part för att sända eller spela in chattar. Var försiktig med vilken information du delar med en främling under en chatt.

Utöver all information som finns i en sparad chattlogg har Omegle under de senaste tolv (12) månaderna samlat in följande kategorier av personuppgifter från följande källor och lämnat ut dem i affärssyfte till följande tredje parter:

KategoriExempelKällaOffentliggjord med
A. Identifierare.Onlineidentifierare (en ID-cookie som tilldelas när du loggar in på Omegle för första gången) och Internetprotokolladress.DuTjänsteleverantörer, andra användare om du använder videochattjänster, och kan lämnas ut till brottsbekämpande myndigheter.
B. Kategorier av personuppgifter som anges i Kaliforniens lag om kundregister (Cal. Civ. Code § 1798.80(e)).Domännamn för högskola endast om du använder högskoleläget.DuTjänsteleverantörer och andra användare om ni båda använder collegeläget.
C. Skyddade egenskaper enligt kalifornisk eller federal lagstiftning.INGA
D. Kommersiell information.INGA
E. Biometrisk information.INGA
F. Internet eller annan liknande nätverksaktivitet.Browsinghistorik, sökhistorik, information om en konsuments interaktion med en webbplats, applikation eller annons.DuTjänsteleverantörer; och kan lämnas ut till brottsbekämpande myndigheter.
G. Geolokaliseringsdata.Geolokalisering på landsnivå, baserat på IP-adress, används för säkerhets- och trygghetsändamål.DuTjänsteleverantörer.
H. Sensoriska data.Visuella ögonblicksbilder av videochattar tas för moderering.DuTjänsteleverantörer, inklusive modereringstjänsteleverantörer; och kan lämnas ut till brottsbekämpande myndigheter.
I. Yrkes- eller anställningsrelaterad information.INGA
J. Icke-offentlig utbildningsinformation (enligt Family Educational Rights and Privacy Act (20 U.S.C. Section 1232g, 34 C.F.R. Part 99)).INGA
K. Slutsatser som dragits från annan personlig information.INGA

Videochatt

Omegles videochatt kräver att en direkt anslutning upprättas mellan din dator och den andra användarens dator. För att göra detta är det nödvändigt att göra din IP-adress tillgänglig för den andra användarens dator, även om den inte visas för den andra användaren av Omegles gränssnitt. Detta är en nödvändig del av hur alla P2P-videochatt-system fungerar. Om du inte är bekväm med detta kan du använda textläget (eller spionläget) istället.

Kakor

Omegle och dess tredjepartsleverantörer använder cookies, tokens, widgets eller annan liknande teknik (gemensamt kallade "cookies") för att vissa funktioner i chattjänsterna ska fungera. Cookies samlar in personuppgifter enligt följande.

Omegle använder en ID-cookie för att slumpmässigt tilldela din enhets webbläsare en online-identifierare. Omegle använder onlineidentifieraren för säkerhetsändamål för webbplatsen och chattjänsterna.

Omegle använder intressecookies som gör att du kan spara dina intressen och preferenser när du använder chattjänsterna. När du begär att få starta en chatt med hjälp av funktionen för gemensamma intressen skickas information från en intressecookie till Omegle och används för att hitta en annan användare med överlappande intressen. Uppsättningen av matchande intressen mellan dig och den andra användaren kommer att avslöjas för båda användarna i början av er chatt. Med undantag för de överlappande intressen som registreras i en sparad chattlogg sparar Omegle inte information från intressecookies och har endast tillgång till informationen i syfte att uppfylla förfrågningar om att chatta med hjälp av funktionen för gemensamma intressen.

Omegle använder College Cookies som gör att du kan spara dina inställningar när du använder college mode och identifierar ditt colleges domännamn om du väljer att använda college mode. Domännamnet för ditt college kommer att avslöjas för den andra användaren i din chatt. Med undantag för utlämnande av ditt domännamn i en sparad chattlogg sparar Omegle inte information från College Cookies och får endast tillgång till informationen i syfte att uppfylla begäran om att chatta med hjälp av college mode-funktionen.

Omegle använder språkcookies som gör att du kan matchas med användare med samma språkpreferenser. Omegle sparar inte informationen från språkcookies och har endast tillgång till informationen i syfte att matcha dig med användare med samma språkpreferenser.

Omegle använder en cookie för automatisk rullning som gör att du kan spara dina inställningar för att aktivera eller inaktivera funktionen för automatisk rullning när du använder videochattjänster. Omegle sparar inte informationen från Auto-reroll-cookien och får endast tillgång till informationen i syfte att uppfylla din begäran om att aktivera eller inaktivera funktionen för automatisk rullning när du använder videochattjänster.

Omegle använder CAPTCHA-teknik för att förhindra skräppost och blockera bots för att skydda webbplatsens och chattjänsternas säkerhet och trygghet. Mer information om hur CAPTCHA-tekniken samlar in och behandlar information, klicka här.

Omegle använder Google Translate för att du ska kunna översätta webbplatsens innehåll till olika språk. För mer information om hur Google Translate samlar in och behandlar information, klicka här.

Omegle använder Google Analytics för att spåra anonym statistisk information om användningen av webbplatsen och chattjänsterna. Omegle använder den statistiska informationen för att upprätthålla och förbättra webbplatsens och tjänsternas säkerhet, trygghet och funktionalitet. För mer information om hur Google Analytics samlar in och behandlar information, klicka här.

Du kan använda dina webbläsarinställningar för att behålla kontrollen över information som samlas in via cookies. Om du väljer att inte acceptera cookies kanske du inte kan få tillgång till alla funktioner som finns tillgängliga via webbplatsen och chattjänsterna och vissa funktioner fungerar inte korrekt.

Användning av personuppgifter

Omegle kan använda eller lämna ut de personuppgifter som Omegle samlar in för ett eller flera av följande affärsändamål:

  • För att uppfylla eller tillgodose anledningen till att du lämnade informationen. Till exempel för att tillhandahålla chattjänsten.
  • För att upprätthålla tryggheten, säkerheten och integriteten för Omegles webbplats och chattjänster. Omegle kan till exempel granska och använda informationen för att skydda sig mot spammare, hackare och andra som skadar webbplatsen och tjänsterna, Omegle kan dela informationen med modereringstjänstleverantörer och Omegle kan dela informationen med brottsbekämpande myndigheter.
  • För att utvärdera och förbättra webbplatsen och tjänsterna. Omegle kan till exempel sammanställa och/eller avidentifiera information för att ta fram statistiska uppgifter som det genomsnittliga antalet chattar som startats vid olika tidpunkter på dagen.
  • För att övervaka och genomdriva användarnas efterlevnad av Omegles riktlinjer och policyer. Omegle kan till exempel dela information med sina modereringstjänstleverantörer, använda automatiserade system för att granska information för misstänkt aktivitet och dela informationen med brottsbekämpande myndigheter.
  • För att svara på förfrågningar från brottsbekämpande myndigheter och enligt vad som krävs i tillämplig lag, domstolsbeslut eller myndighetsbestämmelser.
  • För att utvärdera eller genomföra en sammanslagning, avyttring, omstrukturering, omorganisation, upplösning eller annan försäljning eller överföring av vissa eller alla Omegles tillgångar, antingen som ett löpande företag eller som en del av konkurs, likvidation eller liknande förfarande, där personuppgifter som Omegle har om våra webbplats- och tjänsteanvändare är bland de tillgångar som överförs.

Omegle kommer inte att samla in ytterligare kategorier av personuppgifter eller använda de personuppgifter vi samlat in för väsentligen olika, orelaterade eller oförenliga ändamål utan att meddela dig om detta.

Utbyte av personlig information

Omegle kan komma att lämna ut dina personuppgifter till en tredje part för ett affärssyfte. När Omegle lämnar ut personuppgifter för ett affärssyfte ingår Omegle ett avtal som beskriver syftet och kräver att mottagaren både håller personuppgifterna konfidentiella och inte använder dem för något annat syfte än att fullgöra avtalet.

Utöver de tjänsteleverantörer som anges i avsnittet om cookies ovan använder Omegle Linode för värdtjänster, AWS för lagringstjänster för sparade chatloggar och Cloudflare för nätverkstjänster för innehållsleverans. Klicka på tjänsteleverantörens länk för att hitta information om deras respektive tjänster och sekretesspraxis.

Försäljning av personuppgifter

Omegle byter inte ut din personliga information mot pengar. Liksom många andra webbplatser hade Omegle en Facebook "gilla"-knapp, Facebook "kommentarer"-plugin, Pinterest "pin"-knapp, reddit "dela"-knapp, VK "dela"-knapp och en Twitter "tweet"-knapp inbäddade på webbplatsen. Användningen av dessa knappar och plugins kan ha utgjort en "försäljning" av personuppgifter enligt CCPA. Knapparna och insticksprogrammen används inte längre. I den utsträckning som användningen av dessa knappar och plugins utgjorde en försäljning av personuppgifter, använde Omegle under de föregående tolv (12) månaderna knapparna och plugins som gjorde det möjligt att dela kategorin internet eller annan liknande nätverksaktivitet av personuppgifter med Facebook, Pinterest, reddit, VK och Twitter.

Dina rättigheter och valmöjligheter

Detta avsnitt beskriver dina rättigheter och förklarar hur du kan utöva dessa rättigheter

Tillgång till specifik information och rätt till dataportabilitet

Du har rätt att begära att Omegle lämnar ut viss information till dig om Omegles insamling och användning av dina personuppgifter under de senaste 12 månaderna. Efter att Omegle mottagit och bekräftat din verifierbara begäran (se Utövande av rättigheter nedan) kommer Omegle att lämna ut följande till dig:

  • De kategorier av personuppgifter som vi samlat in om dig.
  • Kategorierna av källor för den personliga information vi samlat in om dig.
  • Vårt affärsmässiga eller kommersiella syfte med att samla in den personliga informationen.
  • De kategorier av tredje parter med vilka vi delar dessa personuppgifter.
  • De specifika personuppgifter som vi har samlat in om dig (även kallat en begäran om dataportabilitet).

Rättigheter för begäran om radering

Du har rätt att begära att Omegle raderar alla dina personuppgifter som Omegle samlat in från dig och behållit, med förbehåll för vissa undantag. När Omegle har mottagit och bekräftat din verifierbara begäran (se Utövande av rättigheter nedan) kommer Omegle att radera (och be våra tjänsteleverantörer att radera) dina personuppgifter från våra register, såvida inte ett undantag gäller. Omegle raderar inte personuppgifter som svar på en begäran som har lämnats eller kan lämnas till brottsbekämpande myndigheter eller som används eller kan användas för att skydda användarnas trygghet och säkerhet.

Utövande av rättigheter

För att utöva de rättigheter till åtkomst, dataportabilitet och radering som beskrivs ovan, vänligen skicka en verifierbar begäran till oss genom att antingen

  • Skicka e-post till oss på [email protected] och ange "Omegle-Privacy" i ämnesraden, eller
  • Skriva till oss c/o Northwest Registered Agent LLC, 7901 4th St. N Ste 300, St. Petersburg, FL 33702 USA.

Omegle kan inte svara eller förse dig med personuppgifter om Omegle inte kan verifiera din identitet och behörighet att göra begäran och bekräfta att personuppgifterna rör dig. Den verifierbara begäran måste:

  • Lämna tillräcklig information för att Omegle rimligen ska kunna verifiera att du är den person som Omegle samlat in personuppgifter om eller en behörig företrädare.
  • Beskriv din begäran tillräckligt detaljerat för att Omegle ska kunna förstå, utvärdera och svara på den på ett korrekt sätt.

Omegle kommer endast att använda personuppgifter som lämnas i en verifierbar begäran för att verifiera den begärandes identitet eller behörighet att göra begäran.

Icke-diskriminering

Vi kommer inte att diskriminera dig om du utövar någon av dina rättigheter.

Kaliforniens rätt till integritet

Kaliforniens "Shine the Light"-lag (Civil Code Section § 1798.83) tillåter användare av vår webbplats som är bosatta i Kalifornien att begära viss information om vårt utlämnande av personuppgifter till tredje part för deras direktmarknadsföringsändamål. För att göra en sådan begäran, vänligen skicka ett e-postmeddelande till [email protected] med "Omegle-Privacy" i ämnesraden eller skriv till oss på: c/o Northwest Registered Agent LLC, 7901 4th St. N Ste 300, St Petersburg, FL 33702 USA.

Meddelande om barn

Omegle samlar inte medvetet in personuppgifter från barn under 18 år på webbplatsen eller via chattjänsterna. Om du är under 18 år ska du inte ge Omegle några personuppgifter. Vi uppmuntrar föräldrar och/eller vårdnadshavare att övervaka sina barns internetanvändning och hjälpa till att skydda deras integritet genom att instruera dem att aldrig lämna personuppgifter via internet utan tillstånd från förälder eller vårdnadshavare. Om du har anledning att tro att ett barn under 18 år har lämnat personuppgifter till Omegle, vänligen kontakta oss på [email protected] med "Omegle-Privacy" i ämnesraden eller c/o Northwest Registered Agent LLC, 7901 4th St. N Ste 300, St Petersburg, FL 33702 USA så kommer Omegle att sträva efter att radera eller ta bort sådan information.

Säkerhet

Omegle vidtar rimliga åtgärder för att skydda de begränsade personuppgifter som du lämnar till Omegle via webbplatsen och chattjänsterna mot förlust, stöld och obehörig användning, utlämnande eller ändring. Omegle kan dock inte garantera absolut säkerhet. Ingen överföring av information via internet är någonsin helt säker eller felfri. Du bör vara försiktig när du lämnar information online och vara särskilt noggrann när du bestämmer vilken information du delar med Omegle eller någon annan användare.

Länkar till andra webbplatser

Detta integritetsmeddelande gäller endast Omegles webbplats och chattjänster. Webbplatsen eller chattjänsterna kan innehålla länkar eller knappar till tredje parts webbplatser eller tjänster som inte ägs eller drivs av Omegle. Detta sekretessmeddelande gäller inte sekretesspraxis för dessa tredjepartslänkar eller -knappar och Omegle stöder eller granskar inte sådana. Om du klickar på en länk till en annan webbplats bör du kontakta den tredje parten direkt för att få information om dess sekretesspraxis.

Lagring av uppgifter

Omegle behåller i allmänhet personuppgifter i 120 dagar. Personuppgifter kan dock sparas under en längre period om det är nödvändigt för att uppfylla de syften som anges i detta integritetsmeddelande eller om det krävs eller är tillåtet enligt lag. En sparad chattlogg och onlineidentifierare och IP-adresser för de användare som är involverade i den sparade chattloggen sparas på obestämd tid.

Meddelande om internationell dataöverföring

Omegle är beläget i USA och behandlar all information i USA. Om du befinner dig utanför USA och använder Omegles webbplats eller chattjänster överför du dina uppgifter till Omegle i USA.

Ändringar av vårt integritetsmeddelande

Omegle förbehåller sig rätten att ändra detta integritetsmeddelande efter Omegles gottfinnande och när som helst. När Omegle gör ändringar i detta integritetsmeddelande kommer Omegle att publicera det uppdaterade meddelandet på webbplatsen, inklusive datumet för uppdateringen. Om du fortsätter att använda Omegles webbplats och chattjänster efter att ändringarna har publicerats innebär det att du godkänner ändringarna.

Välkommen till Omegle. Du kan installera Omegle-appen här:

Installera
×